- Головна
- Інжинірингові послуги та обладнанняВакуум-випарні апаратиДекантерні центрифуги, сепараториКонтрольно-вимірювальні прилади, датчики, витратоміри для автомітизації виробництваПроектування, будівництво спиртзаводу, БРУСпіральний, кожухотрубний теплообмінникСушарки промисловіТвердопаливні котлиФерменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спиртуЕнергетичний аудитПарові промислові котли
- Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту
Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту
Спирт, також відомий як етиловий спирт, етанол, або біоетанол є цінною речовиною для цілого ряду галузей промисловості, використовується як розчинник, сировина для фармацевтичних та косметологічних товарів, сировина для хімічних підприємств, добавок до палива, виробництва алкогольних напоїв і т.д.
При цьому постає завдання найповнішого використання вихідної сировини з організацією комплексних та безвідходних технологій її переробки. Проблема конкурентоспроможності і створення рентабельного виробництва вимагають оптимізації як окремих компонентів виробничо-комерційного процесу, а й у "цілому" для повного використання ресурсного потенціалу підприємства.
Для виробництва етанолу з зернової сировини використовують ферментні препарати для перетворення крохмалю зерна на моноцукри. Основні ферментні препарати – альфа амілаза, глюкоамілаза. Допоміжні ферментні препарати ксиланаза, бета глюканаза, протеаза.
Далі після ферментативного гідролізу проходить процес ферментації (спиртового бродіння) за допомогою дріжджових клітин, в результаті якого отримують бражку з вмістом етанолу 8-14 % об.
На всіх стадіях технологічного процесу здійснюють мікробіологічний контроль з метою недопущення утворення і розмноження інших мікроорганізмів, окрім дріжджових клітин.
Для боротьби з кантамінуючою мікрофлорою використовують антисептичні препарати, які містять антибіотики. Ці препарати запобігають утворенню і розмноженню інших мікроорганізмів, які використовують для свого розвитку цукри (необхідні, власне, для виробництва етанолу) і шкодять розмноженню дріжджових клітин.
Дозування, кг/т крохмалю | 0,16-0,25 |
Оптимальний pH | 4.0-4.5 |
Активність, од/мл | 400,000 |
Робочий pH | 3.0-5.0 |
Оптимальна температура | 55-60°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,06-0,12 |
Оптимальний pH | 5.0-5.5 |
Активність, од/мл | 5,000 |
Робочий pH | 4.0-7.0 |
Оптимальна температура | 40-45°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,07-0,15 |
Оптимальний pH | 5.2-6.0 |
Активність, од/мл | 350,000 |
Робочий pH | 5.0-8.0 |
Оптимальна температура | 85-90°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,2-0,5 |
Оптимальний pH | 4.8-5.8 |
Активність, од/мл | 30,000 |
Робочий pH | 4.0-7.0 |
Оптимальна температура | 45-55°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,08-0,17 |
Оптимальний pH | 3.0-3.7 |
Активність, од/мл | 15,000 |
Робочий pH | 2.0-5.0 |
Оптимальна температура | 40-47°C |