- Головна
- Інжинірингові послуги та обладнанняВакуум-випарні апаратиДекантерні центрифуги, сепараториДробарки для подрібнення злакових культур в процесі приговування кормів, борошна, виготовлення етанолуКонтрольно-вимірювальні прилади, датчики, витратоміри для автомітизації виробництваПроектування, будівництво спиртзаводу, БРУСпіральний, кожухотрубний теплообмінникСушарки промисловіТвердопаливні котлиФерменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спиртуЕнергетичний аудитПарові промислові котли
- Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту
Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту

Спирт, також відомий як етиловий спирт, етанол, або біоетанол є цінною речовиною для цілого ряду галузей промисловості, використовується як розчинник, сировина для фармацевтичних та косметологічних товарів, сировина для хімічних підприємств, добавок до палива, виробництва алкогольних напоїв і т.д.
При цьому постає завдання найповнішого використання вихідної сировини з організацією комплексних та безвідходних технологій її переробки. Проблема конкурентоспроможності і створення рентабельного виробництва вимагають оптимізації як окремих компонентів виробничо-комерційного процесу, а й у "цілому" для повного використання ресурсного потенціалу підприємства.
Для виробництва етанолу з зернової сировини використовують ферментні препарати для перетворення крохмалю зерна на моноцукри. Основні ферментні препарати – альфа амілаза, глюкоамілаза. Допоміжні ферментні препарати ксиланаза, бета глюканаза, протеаза.
Далі після ферментативного гідролізу проходить процес ферментації (спиртового бродіння) за допомогою дріжджових клітин, в результаті якого отримують бражку з вмістом етанолу 8-14 % об.
На всіх стадіях технологічного процесу здійснюють мікробіологічний контроль з метою недопущення утворення і розмноження інших мікроорганізмів, окрім дріжджових клітин.
Для боротьби з кантамінуючою мікрофлорою використовують антисептичні препарати, які містять антибіотики. Ці препарати запобігають утворенню і розмноженню інших мікроорганізмів, які використовують для свого розвитку цукри (необхідні, власне, для виробництва етанолу) і шкодять розмноженню дріжджових клітин.
Дозування, кг/т крохмалю | 0,4-1,8 |
Оптимальний pH | 4,0-6,0 |
Робочий pH | 4,0-6,0 |
Оптимальна температура | 30-70°С |
Фермент | комплекс ферментів |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,1-0,25 |
Оптимальний pH | 4,5 -6,0 |
Робочий pH | 4,5 -6,0 |
Оптимальна температура | 85-92°С |
Фермент | альфа-амилаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,058-0,28 |
Оптимальний pH | 3,5-6,0 |
Робочий pH | 3,5-6,0 |
Оптимальна температура | 28-37°С |
Фермент | протеаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,36-0,9 |
Оптимальний pH | 3,0-6,0 |
Робочий pH | 3,0-6,0 |
Оптимальна температура | 30-75°С |
Фермент | глюкоамілаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,19-0,62 |
Оптимальний pH | 4,5 -7,0 |
Робочий pH | 4,5 -7,0 |
Оптимальна температура | 50-95°С |
Фермент | альфа-амилаза |