- Головна
- Дріжджі для пива, спирту, віскі
- Дріжджі спиртові для цукру
Дріжджі спиртові для цукру
Ще кілька років тому у домашньому самогоноварінні використовувалися традиційні хлібопекарські або пивні дріжджі. Але сьогодні самогонник отримав можливість замовити спеціальні дріжджі самогону. Спиртові дріжджові культури – це спеціальні маркери, призначені для приготування міцних алкогольних напоїв. Вони відрізняються від інших видів дріжджів такими характеристиками:
- менше піноутворення;
- висока швидкість ферментації;
- висока міцність ферментованої сировини (до 17 градусів);
- привабливий запах браги, що позитивно впливає на органолептичні параметри самогону.

Простими словами, дріжджі для цукрової браги дають змогу отримати в домашніх умовах міцний алкогольний напій високої якості. І виробництво обходиться недорого, оскільки витрата спеціальних дріжджів набагато менша, ніж при використанні традиційних хлібопекарських дріжджів.
Дріжджі спиртові являють собою готову суміш дріжджових культур та спеціальних речовин, які сприяють успішній ферментації браги. У цих складах застосовуються марки грибків з високою стійкістю до спиртів, що демонструють стабільне бродіння і забезпечують привабливі смак і запах дистиляту. Добавки дріжджових складах підтримують у сировину необхідний рівень азоту, мікро- і макроелементів. У середньому брага готова за 3-14 днів. Але якщо використовувати спеціальні турбо дріжджі, то ферментовану сировину можна отримати буквально за добу. Витрачають дріжджі спиртові сухі в середньому у співвідношенні 2,5 г на 10 л сусла.
Оптимальна температура | 24-33°С |
Дозування | 3-8 г/л |
Виробник | Angel |
Робоча температура | 24-33°С |
Температура (max), С | 33 |
Оптимальна температура | 24-33°С |
Дозування | 2-4 г/л |
Виробник | Angel |
Робоча температура | 24-33°С |
Температура (max), С | 33 |