- Головна
- Інжинірингові послуги та обладнанняВакуум-випарні апаратиДекантерні центрифуги, сепараториДробарки для подрібнення злакових культур в процесі приговування кормів, борошна, виготовлення етанолуКонтрольно-вимірювальні прилади, датчики, витратоміри для автомітизації виробництваПроектування, будівництво спиртзаводу, БРУСпіральний, кожухотрубний теплообмінникСушарки промисловіТвердопаливні котлиФерменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спиртуЕнергетичний аудитПарові промислові котли
- Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту
Ферменти, дріжджі спиртові, антисептики для виробництва спирту

Спирт, також відомий як етиловий спирт, етанол, або біоетанол є цінною речовиною для цілого ряду галузей промисловості, використовується як розчинник, сировина для фармацевтичних та косметологічних товарів, сировина для хімічних підприємств, добавок до палива, виробництва алкогольних напоїв і т.д.
При цьому постає завдання найповнішого використання вихідної сировини з організацією комплексних та безвідходних технологій її переробки. Проблема конкурентоспроможності і створення рентабельного виробництва вимагають оптимізації як окремих компонентів виробничо-комерційного процесу, а й у "цілому" для повного використання ресурсного потенціалу підприємства.
Для виробництва етанолу з зернової сировини використовують ферментні препарати для перетворення крохмалю зерна на моноцукри. Основні ферментні препарати – альфа амілаза, глюкоамілаза. Допоміжні ферментні препарати ксиланаза, бета глюканаза, протеаза.
Далі після ферментативного гідролізу проходить процес ферментації (спиртового бродіння) за допомогою дріжджових клітин, в результаті якого отримують бражку з вмістом етанолу 8-14 % об.
На всіх стадіях технологічного процесу здійснюють мікробіологічний контроль з метою недопущення утворення і розмноження інших мікроорганізмів, окрім дріжджових клітин.
Для боротьби з кантамінуючою мікрофлорою використовують антисептичні препарати, які містять антибіотики. Ці препарати запобігають утворенню і розмноженню інших мікроорганізмів, які використовують для свого розвитку цукри (необхідні, власне, для виробництва етанолу) і шкодять розмноженню дріжджових клітин.
Оптимальна температура | 32-34°С |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 6 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Робоча температура | 32-34°С |
Оптимальна температура | 32-34°С |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 6 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Робоча температура | 32-34°С |
Оптимальна температура | 32-34°С |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 6 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Робоча температура | 32-34°С |
Оптимальна температура | 32-34°С |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 6 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Робоча температура | 32-34°С |
Оптимальна температура | 32-34°С |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 6 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Робоча температура | 32-34°С |
Допустимий вміст етанолу в бражці | ≤17% (V/V) |
Відсоток живих дріжджових клітин, % | ≥75 |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 25 |
Виробник | Angel |
Вологість, % | ≤6,5 |
Оптимальний pH | 3.5-6.0 |
Оптимальна температура | 32-34°С |
Допустимий вміст етанолу в бражці | ≤ 23%(V/V) |
Відсоток живих дріжджових клітин, % | ≥80 |
Загальна кількість дріжджів, млрд/g | ≥ 25 |
Оптимальний pH | 3.5-7.5 |
Робочий pH | 3.5-7.5 |
Оптимальна температура | 30-35°С |
Виробник | Organika |
Робоча температура | 30-35°С |
Оптимальний pH | 3.8-4.5 |
Робочий pH | 3.8-4.5 |
Оптимальна температура | 32-35°С |
Виробник | ERBSLÖH |
Робоча температура | 30-35°С |
Оптимальний pH | альфа-амілаза - 5,5-6,5pH; глюкоамілаза - 4,0-4,5pH |
Оптимальна температура | альфа-амілаза - 85-95˚С; глюкоамілаза - 56-60˚С |
Фермент | альфа-амілаза, глюкоамілаза |
Виробник | BTS Engineering |
Упаковка | альфа-амілаза - 50 мл, глюкоамілаза - 50 мл |
Оптимальний pH | альфа-амілаза - 5,5-6,5pH; глюкоамілаза - 4,0-4,5pH |
Оптимальна температура | альфа-амілаза - 85-95˚С; глюкоамілаза - 56-60˚С |
Фермент | альфа-амілаза, глюкоамілаза |
Виробник | BTS Engineering |
Упаковка | альфа-амілаза - 25 мл, глюкоамілаза - 25 мл |
Розхід г/ТУК | 150 |
Розхід г/т.зерна | 90 |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,058-0,173 |
Оптимальний pH | 5.8-6.8 |
Робочий pH | 5.0-8.5 |
Оптимальний pH | 3.5-7.5 |
Робочий pH | 3.5-7.5 |
Оптимальна температура | 30-35°С |
Виробник | Organika |
Робоча температура | 30-35°С |
Оптимальний pH | 3.5-7.5 |
Робочий pH | 3.5-7.5 |
Оптимальна температура | 30-35°С |
Виробник | TEGAFERM |
Робоча температура | 30-35°С |
Оптимальний pH | 3.5-7.5 |
Робочий pH | 3.5-7.5 |
Оптимальна температура | 30-35°С |
Виробник | SternEnzym |
Робоча температура | 30-35°С |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,16-0,25 |
Оптимальний pH | 4.0-4.5 |
Активність, од/мл | 400,000 |
Робочий pH | 3.0-5.0 |
Оптимальна температура | 55-60°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,06-0,12 |
Оптимальний pH | 5.0-5.5 |
Активність, од/мл | 5,000 |
Робочий pH | 4.0-7.0 |
Оптимальна температура | 40-45°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,07-0,15 |
Оптимальний pH | 5.2-6.0 |
Активність, од/мл | 350,000 |
Робочий pH | 5.0-8.0 |
Оптимальна температура | 85-90°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,2-0,5 |
Оптимальний pH | 4.8-5.8 |
Активність, од/мл | 30,000 |
Робочий pH | 4.0-7.0 |
Оптимальна температура | 45-55°C |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,08-0,17 |
Оптимальний pH | 3.0-3.7 |
Активність, од/мл | 15,000 |
Робочий pH | 2.0-5.0 |
Оптимальна температура | 40-47°C |
Розхід г/ТУК | 80 |
Розхід г/т.зерна | 48 |
Собівартість на ТУК, грн | 56,6 |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,029-0,086 |
Оптимальний pH | 5.8-6.8 |
Розхід г/ТУК | 400 |
Розхід г/т.зерна | 240 |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,35-0,46 |
Оптимальний pH | 3,6-5,5 |
Робочий pH | 3,6-5,5 |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,4-1,8 |
Оптимальний pH | 4,0-6,0 |
Робочий pH | 4,0-6,0 |
Оптимальна температура | 30-70°С |
Фермент | комплекс ферментів |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,1-0,25 |
Оптимальний pH | 4,5 -6,0 |
Робочий pH | 4,5 -6,0 |
Оптимальна температура | 85-92°С |
Фермент | альфа-амилаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,058-0,28 |
Оптимальний pH | 3,5-6,0 |
Робочий pH | 3,5-6,0 |
Оптимальна температура | 28-37°С |
Фермент | протеаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,36-0,9 |
Оптимальний pH | 3,0-6,0 |
Робочий pH | 3,0-6,0 |
Оптимальна температура | 30-75°С |
Фермент | глюкоамілаза |
Дозування, кг/т крохмалю | 0,19-0,62 |
Оптимальний pH | 4,5 -7,0 |
Робочий pH | 4,5 -7,0 |
Оптимальна температура | 50-95°С |
Фермент | альфа-амилаза |
Виробник | BTS Engineering |
Виробник | BTS Engineering |