Альфа-амілаза та глюкоамілаза

Альфа-амілаза та глюкоамілаза — це ферменти, які використовуються в харчовій, спиртовій, біотехнологічній, крохмале-переробній та інших галузях.

Використання ферментів у виробництві спирту є ключовим етапом, так як підвищують швидкість реакцій і забезпечують більший вихід спирту, а це в свою чергу робить процес виробництва більш продуктивним. Ферменти забезпечують розщеплення складних вуглеводів до простих цукрів, які потім піддаються спиртовому бродінню за участю дріжджів.

На активність ферментів впливають такі фактори: температура, час ферментації та рівень pH. Дотримання цих умов сприяє оптимальному розщепленню крохмалю та інших складних сполук.

Альфа-амілаза розщеплює крохмаль на коротші ланцюги декстринів.

Оптимальна температура дії – 85-95˚С. Оптимальний рівень рН – 5,8-6,2.

Глюкоамілаза перетворює декстрини в глюкозу з подальшим зброджуванням спиртовими дріжджами в етанол.

Оптимальна температура дії – 56-60˚С. Оптимальний рівень рН – 4,0-4,8.

В продажі є набір ферментних препаратів в який входить 50мл альфа-амілази та 50 мл глюкоамілази.

Це оптимальне дозування ферментів для виробництва дистилятів в домашніх умовах з розрахунку на 200 кг зерна (борошна).

В комплексі з ферментами для виготовлення спиртних напоїв потрібно використовувати дріжджі. Добре себе зарекомендували спиртові дріжджі холодного бродіння Kodzi Angel Leaven.

Набір ферментних препаратів
Набір ферментних препаратів
Набір ферментних препаратів
Набір ферментних препаратів