Кулачкові насоси для в’язких продуктів
Кулачкові (роторні, лобові, пелюсткові) насоси з паровою рубашкою «steam jacket» — це один із видів насосного обладнання, спеціально розроблених для продуктів, що схильні до швидкого твердіння або кристалізації при зниженні температури.
В конструкції насоса реалізовано метод «парової рубашки», що включає два типи: корпус насоса або кришка насоса. Пару або гарячу воду можна подавати в корпус або кришку насоса, щоб підтримувати постійну температуру робочої камери. Це ефективно запобігає пошкодженню ущільнення, спричиненому твердінням матеріалу під час запуску.
Парову рубашку можна широко використовувати для продуктів, на в'язкість яких сильно впливає температура. Ці насоси можна використовувати для виробництва цукру, шоколаду, ліків, вершкового масла тощо.
Кулачковий насос для перекачування карамелі при температурі 140°С

Застосування:
Роторний насос для харчових продуктів можна використовувати для транспортування всіх видів матеріалів із середньою, високою в’язкістю та високим вмістом твердих речовин.
Лобові насоси широко використовуються у процесі виробництва цукру, шоколаду, молочних продуктів, різних сиропів, концентрованого фруктового соку, желе, йогурту, меду, морозива, начинки для тортів, борошняної каші, соєвого білка, м’ясної начинки, приправ, томатного соусу, карамелі, бобової пасти та інших продуктів.